Nieuws

FEBEG Jaarverslag 2023

21/07/2024 | Artikel

FEBEG publiceerde haar Jaarverslag 2023 simultaan met de jaarlijkse algemene vergadering en het jaarevent op 21/06/2024.
Hoe vertaalde dit uitzonderlijke jaar zich in feiten en cijfers?
Ontdek de verschillende tools van FEBEG om daar achter te komen.

Standpunt van FEBEG over incompressibiliteit

03/07/2024 | Artikel

Incompressibiliteit of overproductie van elektriciteit betekent dat de elektriciteitsproductie op een bepaald moment veel groter is dan de vraag en er dus een elektriciteitsoverschot is. FEBEG is zich bewust van deze uitdagingen en stelt een aantal belangrijke maatregelen voor om ze aan te pakken.

FEBEG jaarevent 2024 - Foto's, aftermovie, interviews

21/06/2024 | Artikel

Op 21 juni vond in Brussel het jaarlijkse event van FEBEG plaats met de cruciale rol van de industrie in de energietransitie als thema, met enkele toonaangevende sprekers. Herbeleef het via de fotoreportage, de aftermovie en de interviews van de top sprekers bij het event.

Grégoire Dallemagne herkozen als voorzitter van FEBEG

21/06/2024 | Artikel

Grégoire Dallemagne, die ook CEO is van Luminus, volgt zichzelf op als voorzitter van FEBEG. FEBEG heeft ook Vincent Verbeke, CEO van Engie Belgium, benoemd tot nieuwe vicevoorzitter.
Grégoire Dallemagne is zeer vertrouwd met FEBEG en al haar problemen, omdat hij al voorzitter was tussen 2015 en 2018 en daarna van 2021 tot nu. 

FEBEG en Testaankoop vragen samen om de beleidskosten in de elektriciteitsfactuur te verminderen

04/06/2024 | Persbericht

Vandaag spreken FEBEG – de Federatie van Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven – en consumentenorganisatie Testaankoop met één stem. Ze stellen allebei in hun verkiezingsmemoranda een verlaging van de taksen op elektriciteit voorop. De organisaties vinden dat de huidige situatie, met vele taksen, heffingen en openbare dienstverleningen, de elektrificatie afremt.   

FEBEG nuanceert de CREG-analyse van de residentiële contractprijzen voor elektriciteit en gas

17/05/2024 | Artikel

Het persbericht van de CREG  moet voorzichtig geïnterpreteerd worden, rekening houdend met de diversiteit van het aanbod op de markt en de specifieke behoeften van de consumenten. FEBEG zal vragen om een grondige dialoog met de CREG over de gebruikte methodologie en de manier waarop de resultaten worden gecommuniceerd. 

Pagina's