Artikel

Eeen meerderheid van de Belgen vindt de digitale meter een goed idee

09/07/2019

1 juli 2019, een mijlpaal voor de evolutie van het energiesysteem in Vlaanderen. De regionale ontplooiing van de digitale meters gaat van start. Zowel de Vlaamse overheid als Fluvius hebben grote communicatiecampagnes voor de gebruikers gelanceerd. De website van de overheid over digitale meters werd bij deze gelegenheid volledig vernieuwd.

FEBEG bevraagt 1.000 Belgen over hun mening omtrent de digitale meter
Uit deze recente peiling (*) blijkt dat ongeveer de helft van de Belgen de nieuwe digitale meters een goed idee vindt: Na een korte uitleg over de invoering van digitale “slimme” meters, noemt 49% van de Belgen dit een goed idee. 30% noemt het een slecht idee en 21% heeft er niet echt een mening over. Het zijn vooral personen jonger dan 55 jaar, die de invoer van digitale meters een goed idee noemen.

Bemoedigende cijfers voor de energietransitie
Marc Van den Bosch, general manager FEBEG : " Een meerderheid van de Belgen gelooft dat slimme meters positieve gevolgen kunnen hebben voor hun als klanten en voor de energie-efficiëntie. Deze perceptie belooft veel goeds voor de energietransitie in ons land. Leveranciers ondersteunen dit digitaliseringsproces van het energiesysteem ten volle. Op termijn zal dit de weg vrijmaken voor meer betrokkenheid van de klanten in de markt en in de algemene flexibiliteit van het systeem."

(*) Ivox onderzoek in opdracht van de FEBEG uitgevoerd (april 2019). 1.000 Belgen representatief voor de Belgische bevolking.