Artikel

Europees evenement ‘Power Sector Vision’

12/02/2018
from left to right Kristian Ruby Secretary - general of Eurelectric, Maroš Šefčovič - Vice president of the European Commission (in charge of the Energy Union), Francesco Starace President of Eulectric

Van links naar rechts : Kristian Ruby - Secretary General of Eurelectric; Maroš Šefčovič - Vice president of the European Commission (in charge of the Energy Union); Francesco Starace - President of Eurelectric

Op 8 februari ll, tijdens het evenement ‘Power Sector Vision’, presenteerde Eurelectric zijn langetermijnvisieverklaring  voor de Europese elektriciteitsindustrie aan Maroš Šefčovič, Ondervoorzitter van de Europese Commissie Deze tekst was ondertekend door de CEO’s van de grootste elektriciteitsbedrijven en door de nationale verenigingen, met o.m. FEBEG.  

In zijn toespraak verklaarde de Ondervoorzitter van de Commissie, Maroš Šefčovič, belast met de Energie Unie : « Bij de start van de Energie Unie was ons objectief de energiebevoorrading te verzekeren in alle lidstaten. Nadien concentreerden we onze inspanningen op de duurzame energielevering. Actueel streven we ernaar om onze economieën op deze propere, duurzame manier te laten aandrijven. De elektriciteitssector wordt niet enkel beïnvloed door deze ‘tectonische’ veranderingen, maar is er tegelijk ook motor en facilitator van. Daarom verheug ik mij over uw duidelijke visie, die een koolstofneutrale toekomst beoogt tegen uiterlijk 2050 en de toenemende elektrificatie van het transport. Opdat het akkoord van Parijs zou slagen, moeten wij allemaal in hogere versnelling schakelen ».

Eurelectric lanceert ter gelegenheid van dit evenement zijn nieuwe visuele identiteit, die nauw verbonden is met zijn langetermijnvisie. Het nieuwe logo van Eurelectric weerspiegelt de grote evolutie die de industrie doormaakt, haar ambitie om de klant in het middelpunt te plaatsen en om de energietransitie te begeleiden.