Artikel

Evodays Genk 29/06/2018 - een incubator voor elektromobiliteit voor en door jongeren

30/06/2018

Einde juni waren Stad Genk & Karting Genk gastheer voor Evodays, een driedaags festival in het teken van elektrische voertuigen en de daarbij horende gemotoriseerde sporten. FEBEG werkte mee aan het seminarie dat in de marge van het event werd georganiseerd, en verzorgde een presentatie rond het thema ‘Is the energy market ready for the switch to electric driving?’.

Aan de paddock heerste een gezellige drukte. Het zonnetje was van de partij en een massa gemotiveerde jongeren toonde er een laboratorium waarin de elektromobiliteit van de toekomst werd toegelicht. Er liep een wedstrijd tussen scholieren uit het middelbaar, meer bepaald de technisch georiënteerde STEM-afdeling (Science, Technology, Engineering & Maths) en hun elektrisch aangedreven voertuigen, in het kader van de Beneluxfinale in de categorie ‘Greenpower’.

De teams van ingenieursstudenten van diverse Europese universiteiten testten en stelden hun ‘Formula Student’-bolides nauwkeurig af met het oog op de competitie. Deze voertuigen pakken uit met een ontzaglijk acceleratievermogen: een van de demonstratievoertuigen ging van 0 naar 100 km/u in 2,3 seconden! Een team van jonge ingenieurs in de dop werkt momenteel aan de afwerking van een wedstrijdwagen die niet alleen elektrisch maar ook autonoom rijdt, dus zonder bestuurder! #itsElectric