Artikel

FEBEG partner van Mee Met de Stroom.be

19/10/2021

 

Elke zet telt voor een groot effect

De energieleveranciers en hun klanten kunnen samen een groot en positief effect hebben op ons klimaat door zuiniger, slimmer en groener energie te gebruiken. Zo brengen wij mee de stroom in beweging.

#ELKEZETTELT ... Daarom is FEBEG partner van de Energie Transitie campagne MeeMetDeStroom.be. Ook omdat de energieleveranciers, leden van FEBEG, een dynamische rol spelen door hun klanten te begeleiden door de energie transitie en door ze te ontzorgen via op maat gesneden energie producten- en diensten.

De klimaatverandering wordt steeds zichtbaarder en de gevolgen drastischer

Hoog tijd dus om onze uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van fossiele brandstoffen sterk te verminderen. Zo bouwen we mee aan een klimaatneutraal Europa: een Europa waarin we tegen 2050 kunnen leven en werken zonder CO2-uitstoot.

De manier waarop we omgaan met energie moet dus veranderen. En dat is de inzet van de energietransitie: bewegen naar zuiniger, slimmer en groener energiegebruik. 

De campagne 'Mee Met De Stroom'

Deze campagne van de Vlaamse Overheid wil iedereen stimuleren om zijn steentje bij te dragen aan dit grote doel. Als we allemaal een stukje zuiniger, slimmer en groener energie gebruiken maken we een groot verschil voor onze wereld morgen en ons comfort vandaag.

Elke zet telt om de stroom in beweging te krijgen. Samen met de Vlaamse Overheid, alle sectoren en partners kan elke burger bijdragen om een stap dichter te komen bij een klimaatneutraal energiesysteem.
Alle info over de energietransitie, initiatieven van de overheid en tips om zelf zuiniger, slimmer en groener energie te gebruiken, zijn te vinden op de website meemetdestroom.be.

De campagne start op 21 oktober en loopt gedurende 4 weken op de Vlaamse televisiezenders, op
digitale affiches in de stations en op diverse online platformen en sociale media.

Marc Van den Bosch, General manager, FEBEG : "Uit een recente Fluvius-enquête blijkt dat Vlaamse consumenten hoge verwachtingen hebben van hun energieleverancier om hen te informeren over de energietransitie en om hen gebruiksvriendelijke diensten en producten aan te bieden om voordeel te halen uit deze transitie.

Het lag dan ook voor de hand dat FEBEG zich bij deze campagne aansloot. Onze leden staan in de voorhoede van de energietransitie als eerste contactpunt van hun klanten voor hun energievoorziening en energiediensten. De FEBEG-leden produceren en leveren elektriciteit en gas die steeds groener worden. Zij begeleiden hun klanten in de energietransitie en richten zich alsmaar meer op energie-efficiëntie diensten en producten en op installaties die zelf stroom opwekken.

De educatieve en positieve campagne 'Mee Met De Stroom' van de Vlaamse overheid zal onze klanten stimuleren om hun energiekeuzes in vraag te stellen en om deel te nemen aan de brede beweging om onze samenleving koolstofvrij te maken." 

Visual_Mee_Met_De_Stroom