Artikel

FEBEG jaarevent 2021: foto's en aftermovie

21/06/2021

Nadat het jaarevent 2020 geanulleerd werd, zette FEBEG hoog in voor de editie 2021 met digitalisering als speerpunt van de energietransitie als centraal thema. De digitale uitdaging lag ook op organisatorisch vlak met publiek en gasten die zowel vanop afstand als ter plaatse aanwezig waren. Het was in elk opzicht een geslaagde editie.

U kunt hier het evenement herbeleven via de fotogalerij of bekijk de aftermovie.

  • Het event werd geopend met een interview met de uittredende FEBEG-voorzitter Philippe Van Troeye en de nieuw verkozen voorzitter, Grégoire Dallemagne. Deze laatste zette de krijtlijnen uit van zijn voorzitterschap met koolstofneutraliteit als topprioriteit.
  • Naar goede gewoonte krijgt de nieuwe federale minister van Energie Tinne Van der Straeten op ons jaarevent het podium voor een speech waarin ze haar ambitieuze visie op de energietransitie toelicht.
  • Keynote speaker Peter Hinssen vertelde ons over hoe de veranderingen door technologische vooruitgang als ‘het nieuwe normaal’ beschouwd worden.
  • Het debat over digitalisering en de impact op consumenten werd gevoerd tussen 2 staatssecretarissen, Michel Mathieu en Eva De Bleeker van resp. digitalisering en consumentenzaken, Wytse Kaastra (Accenture) en Kristian Ruby (Eurelectric).
    Data is de brandstof voor innovatie en digitalisering. Het project ‘unleashing data’ dat opgenomen is in het ‘recovery plan’ beoogt consumentenvertrouwen en open data voor de energieleveranciers. Een aangepast consumentenakkoord moet zorgen voor het noodzakelijke vertrouwen in deze wereld vol verandering.
  • De conclusies van de dag werden geformuleerd door Marc Van den Bosch, general manager van FEBEG, en Peter Hinssen.

Ter gelegenheid van het jaarevent werden 2 video’s geproduceerd:

Digitalisation and the energy transition
The future needs of consumers