Persbericht

FEBEG kiest Philippe Van Troeye als voorzitter

20/04/2018

Op 20 april 2018 heeft de Raad van Bestuur van FEBEG Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux, verkozen tot voorzitter van FEBEG, de Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven. Hij volgt Grégoire Dallemagne, CEO van EDF-Luminus, op in deze functie.

Philippe Van Troeye (55) is in januari 2014 benoemd tot Directeur-Generaal van Electrabel en is sinds 1 januari 2016 CEO van ENGIE Benelux dat zowel de energie- als de dienstenactiviteiten van ENGIE in dit gebied groepeert. Hij heeft een diploma van burgerlijk ingenieur elektriciteit met specialisatie automatisering en heeft het grootste deel van zijn carrière bij Electrabel afgelegd. Hij heeft er een hele waaier van bestuursfuncties uitgevoerd. Philippe van Troeye neemt de fakkel over bij FEBEG op het ogenblik dat de sector een ingrijpende en snelle transformatie ondergaat. De elektriciteits- en gassector wil bewustwording creëren en mobiliseren rond oplossingen voor de klimaatuitdaging. De overdacht van het voorzitterschap neemt plaats ter gelegenheid van het jaarevent op 27 juni.

Philippe Van Troeye: “In naam van de Raad van Bestuur van FEBEG wil ik Grégoire Dallemagne hartelijk bedanken voor de nieuwe dynamiek die hij tijdens zijn voorzitterschap heeft gecreëerd. Ik wil zijn werk voortzetten en impulsen geven die FEBEG moeten toelaten om een actieve stakeholder te worden in de energierevolutie die wij nu meemaken. De missie van FEBEG bestaat erin om deze grote evoluties in de sector mee vorm te geven: decentralisatie, digitalisatie, duurzaamheid en een grotere betrokkenheid van de klant in het energiegebeuren. De Raad van Bestuur, de hele ploeg van FEBEG en ikzelf hebben als doelstelling om de energietransitie in België te versnellen. Als sector zullen we een betrouwbare en constructieve partner zijn voor alle stakeholders.”

Grégoire Dallemagne : “Ik wil bij deze Marc Van den Bosch en het hele FEBEG-team en ook de leden van de raad van bestuur van harte bedanken voor de uitstekende samenwerking de afgelopen drie jaar. Samen hebben we ons ingezet om de energielevering in België duurzaam, stabieler en competitief te maken. Ik feliciteer Philippe Van Troeye met zijn aanstelling tot nieuwe voorzitter van FEBEG en ik wens hem alle succes toe in zijn komende mandaat.”

Pierre Pignolet (CEO Essent.be) werd verkozen tot ondervoorzitter.

Grégoire Dallemagne (CEO EDF-Luminus) werd verkozen tot voorzitter van het regionaal comité Brussel en Wallonië en Christophe Degrez (CEO ENECO) tot voorzitter van het regionaal comité Vlaanderen


Over FEBEG

FEBEG, de Federatie van Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven, vertegenwoordigt de producenten van elektriciteit, de handelaars en leveranciers van elektriciteit en gas evenals de laboratoria in deze sectoren. FEBEG heeft 35 effectieve leden, die rechtstreeks meer dan 7.895 personen te werk stellen en een omzet van om en bij de 17,6 miljard EUR vertegenwoordigen.

Persrelaties:

Marc Van den Bosch, General Manager en woordvoerder van FEBEG
Marc.vandenbosch@febeg.be I +32 2 500 85 80 I +32 497 30 98 79

Stéphane Bocqué, Communication Manager van FEBEG
stephane.bocque@febeg.be I +32 (0)2 500 85 93 I +32 4