Artikel

Jaarlijks event van FEBEG in 2022 was een groot succes

08/06/2022

Op 8 juni vond het jaarlijkse FEBEG 2022-event plaats, het eerste face-to-face-event sinds 2019! Het was een fijn weerzien met de stakeholders van de elektriciteits- en gassector. Het event was dit jaar volledig gewijd aan de energieconsument en de beste manieren om 'klanten te mobiliseren om de energietransitie te versnellen'.

Wil u de fijne sfeer (her)beleven, volg dan deze links:

Steven Van Belleghem, de keynote speaker, inspireerde de energieleveranciers hoe ze diensten en producten kunnen aanbieden ‘die de klant niet kan weigeren’.

Ondanks een moeilijke financiële context engageert de sector zich, bij monde van FEBEG-voorzitter Grégoire Dallemagne, om te investeren in koolstofvrije productie en infrastructuur. En vooral om de consument te begeleiden bij de energietransitie met competitieve en innovatieve oplossingen en een kwalitatief hoogstaande dienstverlening.

‘Hoe de consument activeren om hem een sleutelrol te laten spelen in de energietransitie" was het thema van het debat met de volgende gesprekspartners:

  • Eva De Bleeker, Staatssecretaris voor Consumentenbescherming
  • Koen De Leus, Chief economist, BNP Paribas Fortis 
  • Jean-Philippe Ducart, Head Public Affairs & Media Relations, Testaankoop
  • Inne Mertens, CEO, Sibelga
  • Marc Van den Bosch, General Manager FEBEG

Het debat werd opgeluisterd met videoreportages van belangrijke sectoren die bezig zijn met het koolstofarm maken van hun economie, zoals de HVAC-sector, via getuigenissen van Daikin en Viessmann en van de mobiliteitssector met Stellantis et Polestar. Ook de consumenten werden aan het woord gelaten over hun visie op de energietransitie en over hun verwachtingen inzake overheidssteun.

Dank aan alle sprekers en deelnemers om er weer een ‘event you can’t refuse’ van te maken.