Artikel

Toonaangevende bedrijven in de elektriciteitssector zetten zich in om de transitie naar propere energie te versnellen

05/12/2017

Onder de vlag van Eurelectric hebben de nationale federaties (waaronder FEBEG) en de bedrijfsleiders van de grote elektriciteitsondernemingen van het continent, begin december 2017, een akkoord bereikt over een verklaring met een gemeenschappelijke visie waarin de sector zich engageert om de propere energietransitie te versnellen.

De toonaangevende bedrijven in de sector zullen maatregelen nemen om de omslag naar een maatschappij die meer zorgt draagt voor het klimaat, te ondersteunen. De doelstelling is om, nog voor het midden van deze eeuw, een elektrische mix te bereiken die betrouwbaar en koolstofneutraal is.

De sector nodigt ook de transportsector, de bouwsector en de industrie uit om de handen in elkaar te slaan voor een win-win partnerschap om hen te helpen om hun koolstofvoetafdruk te verminderen door het efficiënt gebruik van propere elektriciteit. De digitalisatie, de innovatie en de decentralisatie van de productie hebben ook een prominente plaats in deze verklaring.

Lees de volledige verklaring 'Vision for the European Electricity Industry'. Lees tegelijk ook het aanverwante persbericht.