Artikel

Zeven federaties richten samenwerkingsplatform voor duurzamer vervoer op

08/01/2020

Zeven grote Belgische federaties, waaronder FEBEG gaan intensiever samenwerken om kennis over schone technologieën voor vervoer uit te wisselen en om het gebruik ervan bij particulieren, bedrijven en overheden te vergemakkelijken. Het nieuwe samenwerkingsplatform krijgt de naam Low Emission Mobility Platform (LEMP). Dat kondigen ze samen aan vlak voor de start van het 98ste salon auto/moto/mobility in Brussel.

Het gaat om een initiatief van FEBIAC in samenwerking met AGORIA, COMEOS, FEBEG, RENTA, SYNERGRID en TRAXIO. Door een multidisciplinaire aanpak en het delen van kennis en expertise wil het LEMP streven naar een duurzamer personen- en goederenvervoer door praktische problemen voor gebruikers aan te pakken en zo de doorbraak van groene technologieën te versnellen.

" Gas en elektriciteit zullen binnenkort een fundamentele rol spelen in de decarbonisatie van de transportsector. Samen met de partners van dit initiatief zullen we onderzoeken hoe we deze schone energiedragers kunnen positioneren in het ecosysteem van de groene mobiliteit in België. We willen een drijvende kracht zijn voor voorstellen aan alle betrokken stakeholders , vertelt Marc Van den Bosch, general manager van FEBEG.

Meer weten? Lees het volledige persbericht hier.