Geef de markt ruimte

Als lokale overheid staat u er niet alleen voor om in te spelen op de grote maatschappelijke uitdagingen van klimaat en energie. De privésector kan uw eigen verantwoordelijkheden aanvullen en heel wat taken op zich nemen als u daarvoor de nodige ruimte creëert. Bedrijven zijn uitstekend geplaatst om vernieuwende diensten en technologieën te ontwikkelen.
Samen kan u zoeken naar innovatieve oplossingen terwijl u de markt laat spelen. Concurrentie is de beste motor voor innovatie en houdt de prijzen competitief.

Uw keuzes als lokale overheid

  • Wanneer u goederen en diensten aankoopt of groepsaankopen organiseert, is vergelijken de boodschap. Verschillende partijen kunnen u andere voordelen bieden, ook op lange termijn.
  • Steeds meer energiebedrijven breiden hun dienstenpakket uit met extra services. Door op die diensten een beroep te doen, krijgt u de ruimte om u te concentreren op uw kernactiviteit; dat leidt tot rationalisatie en efficiëntie.
  • Gemeenten hebben bij uitstek de schaal en de ruimte om proeftuinen voor innovatie te ontwikkelen in samenwerking met bedrijven. Zo komt u tot innovatieve diensten voor uzelf en uw burgers.
#A2D3F3
Donker

 

Donker

FEBEG memorandum met het oog op de lokale verkiezingen van 2018

Met het oog op de lokale verkiezingen van 2018 heeft FEBEG een memorandum opgemaakt dat “8 prioriteiten waarmee uw lokaal energiebeleid het verschil maakt” identificeert. De FEBEG leden stellen een partnerschap voor met de lokale overheden om de energietransitie en de klimaatverandering aan te pakken.
Download het volledig memorandum hier (.pdf).

8 prioriteiten waarmee uw lokaal energiebeleid het verschil maakt

#F4F4F4
Donker